k.studio
IMG_2336.JPG

Trendline & Subtext Tenant Improvement

This 2k sf+ office in what used to be a bakery factory needed direction. The space is home to two separate web developing companies with shared amenities including a kitchenette, two conference rooms, and the large open office entry. They needed separate spaces for work and casual meetings and, with no receptionist, they wanted client and guest wayfinding covered with visual cues. The glare from the large warehouse windows offered a challenge along with noise control in the large undampened space. This project also had a tight budget. 

I started off with a diagram exploring visual cues at the entrance, sun glare areas, and areas where sound would be the most concern which helped make the first big decisions. We picked locations for the work areas and the casual meeting and lounge area using the diagram. To help with glare from the windows the desks were rotated perpendicular to the windows and two large panels that glide along a track was installed parallel to the windows to help protect from the sun as it moves along it's path. Wood partitions add texture and hide cords while providing work privacy and dampening noise in the work areas. For the conference rooms felt was applied in an alternating brick pattern at the top of the room where sound waves bounce between wall and joist. 

This project is ongoing and future planned work includes a plywood screen at the entrance suspended from the beam, furniture selection for the casual meeting area, and curtain sheers in the conference to help dampen sound and allow privacy.  

subbtext_propermade-(37-of-40).jpg
subbtext_propermade-(7-of-40).jpg
subbtext_propermade-(1-of-40).jpg
subbtext_propermade-(16-of-40).jpg
subbtext_propermade-(11-of-40).jpg
subbtext_propermade-(31-of-40).jpg
subbtext_propermade-(23-of-40).jpg
subbtext_propermade-(26-of-40).jpg
IMG_2327.JPG
FullSizeRender-2.jpg
SUBTEXT_TRENDLINE TI.jpg
SUBTEXT_TRENDLINE TI-3.jpg