k.studio
IMG-4973.JPG

The Center For Biological Diversity

The Center For Biological Diversity’s Portland office was purchased in 2016 with hopes to change the building from a residence to a business.

The project included a full seismic upgrade, an occupancy change, and a full remodel. Since the building was stripped down to it’s studs and joists the interior was completely reinvented. I had the pleasure of leading this project beginning with the architecture and engineering to the hand selected antique furnishings and lighting design. It included custom upholstery seating in the kitchen, custom millwork and furniture in the lounge and in the open office at the lower level as well as all new flooring, door hardware, and much more.

The Center, wanting to celebrate the history of the home, envisioned a minimalist approach to the home’s era, Victorian. Dark forest green colors selectively placed throughout the public areas and richly stained wood bring out the era of the home while reimagined textiles, all selected for environmental and use specific purposes, help to create a modern aesthetic that respect the Center’s mission.

Before Images